> Aktualności > Warzywa kapustne a nasze zdrowie
Kraków, na dzień: 20.10.2025 r.
| takson | stężenie | prognoza |
|---|---|---|
| alternaria | ||
| cladosporium |
Komunikat opracowany przez Krakowską Stację Monitoringu Aerobiologicznego przy Zakładzie Alergologii Klinicznej i Środowiskowej UJCM.
| stężenie | |
|---|---|
| niskie | średnie |
| wysokie | bardzo wysokie |
Kraków, na dzień: 20.10.2025 r.
| takson | stężenie | prognoza |
|---|---|---|
| alternaria | ||
| cladosporium |
Komunikat opracowany przez Krakowską Stację Monitoringu Aerobiologicznego przy Zakładzie Alergologii Klinicznej i Środowiskowej UJCM.
| stężenie | |
|---|---|
| niskie | średnie |
| wysokie | bardzo wysokie |

Warzywa kapustne – korzystny wpływ na zdrowie; zależność między dietą bogatą w kapustne a chorobami tarczycy; interakcje między tymi warzywami a niektórymi lekami, suplementy diety oparte na warzywach kapustnych, warzywa hybrydowe. O wpływie warzyw na zdrowie mówił dr hab. Paweł Paśko z Zakładu Bromatologii Wydziału Farmaceutycznego Uniwersytetu Jagiellońskiego – Collegium Medicum.
Rozmowa z cyklu, który powstał w ramach współpracy Radia Kraków i Uniwersytetu Jagiellońskiego – Collegium Medicum.
http://www.radiokrakow.pl/audycje/wizyta-domowa/warzywa-kapustne-a-nasze-zdrowie/


12 sierpnia 2024
Z prof. dr hab. Grażyną Jasieńską z Zakładu Zdrowia i Środowiska Instytutu...

30 stycznia 2024
AI w medycynie to otwarte wykłady poświęcone różnym aspektom...

3 kwietnia 2023
Według szacunków Światowej Organizacji Zdrowia na rok 2021,...
Kraków, na dzień: 20.10.2025 r.
| takson | stężenie | prognoza |
|---|---|---|
| alternaria | ||
| cladosporium |
Komunikat opracowany przez Krakowską Stację Monitoringu Aerobiologicznego przy Zakładzie Alergologii Klinicznej i Środowiskowej UJCM.
| stężenie | |
|---|---|
| niskie | średnie |
| wysokie | bardzo wysokie |
Kraków, na dzień: 20.10.2025 r.
| takson | stężenie | prognoza |
|---|---|---|
| alternaria | ||
| cladosporium |
Komunikat opracowany przez Krakowską Stację Monitoringu Aerobiologicznego przy Zakładzie Alergologii Klinicznej i Środowiskowej UJCM.
| stężenie | |
|---|---|
| niskie | średnie |
| wysokie | bardzo wysokie |